عوامل و نشانههای به چالش کشیده شدن اقتدار نظامی و سیاسی غرب |
1- برپایى نظام جمهورى اسلامى بود. در یکى از مناطقِ بشدّت تحت نفوذ آمریکا و ایستادگىِ هشتسالهى جمهورى اسلامى و ملّت ایران در دفاع مقدّس |
2- حوادث منطقه از جمله: حوادث فلسطین، حوادث لبنان، جنگ ۳۳ روزه، جنگ ۲۲ روزه، جنگ ۸ روزهى غزّه و جنگ اخیر ۵۰ روزهى غزّه |
3- ظهور قدرتهاى جدیدى در آسیا و شرق از جمله: چین و هند و ... |
عوامل تزلزل نظام ارزشی غرب |
1- بحران رو به افزایش اخلاقى و معنوى در غرب با نشانههایی چون: رواج احساس پوچى، بیهودگى، ناامنى روحى در بین آحاد مردم بخصوص در بین جوانها، متلاشى شدن نظام خانواده، زیر سؤال رفتن حرکت فمینیستى به صورت جدّى از سوى متفکّرین و روشنفکران، ارزش شدن منکراتی چون همجنسگرایی |
2- بیشتر شدن گرایش به مذهب و به خصوص اسلام |
3- بُروز تعارضهاى عملى با شعارهاى غربى و نقض شعارهایی چون آزادی و دمکراسی توسط دولتهای غربی |
4- پناه بردن به استفادهى از زور و خشونت و سرکوب از جمله تحریم و ناتوانی از غلبهی فرهنگی |
5- جریانسازىهایى از قبیل القاعده و داعش و مانند اینها |
وظایف ما در مقابل تغییر نظم جهانی |
· دو مطلب، مهم است: مطلب اوّل این است که این واقعیّتهایى که امروز مشاهده میکنیم، واژگونه تحلیل نشود، غلط تحلیل نشود، غلط فهمیده نشود، همچنان که هست فهمیده بشود. · نه فقط در کشور ما [بلکه] در منطقهى آسیا، هنوز کسانى، کشورهایى، دولتهایى، شخصیّتهایى، رجال سیاسىاى، جریانهایى وجود دارند که درک نمیکنند این واقعیّتى را که بیان شد؛ اینها معتقدند که ما در مقابل غرب یک راه بیشتر نداریم، باید تسلیم غرب شد. · کار دوّمى که مهم است، این است که خودمان را آماده کنیم براى ایفاى نقش در پدید آوردن نظم جدید؛ کشور را آماده کنیم براى اینکه نقشآفرینى کند. و این هم ممکن نخواهد شد مگر با قوى کردن کشور؛ کشور را باید قوى کنیم. · تقویت کشور متوقّف است بر استفادهى از همهى ظرفیّتها و توانایىهایى که ما در داخل کشور و در بیرون کشور داریم. · سه موضوع هم در تقویت کشور بسیار نقش دارد: یکى مسئلهى علم و فنّاورى است، یکى مسئلهى اقتصاد است، یکى مسئلهى فرهنگ است. در این سه بخش ما باید سرمایهگذارى کنیم؛ اینها عناصر کلیدىاند. · مسئلهى جمعیّت تأثیر زیادى دارد در اقتدار ملّى؛ و افزایش نسل جوان و بزرگ بودن کشور از لحاظ جمعیّت، خیلى تأثیر دارد در ایجاد اقتدار. · البتّه از همهى اینها مهمتر، مسئلهى فرهنگ است؛ بخصوص در سطح باورها و عقاید مردم. · اختلاف سلیقه در زمینههاى سیاسى وجود دارد، امّا این اختلافها نباید وحدت کشور را و همدلى کشور را از بین ببرد. · حمایت منافات ندارد با اینکه شما یک ایرادى هم به فلان مسئول، یا دولت، یا قوّهى قضائیّه، یا مجلس داشته باشید، امّا حمایت باید بههرحال انجام بگیرد. · بنده همینطور که نگاه میکنم در مقابل خودم، افق را، آینده را بسیار روشن میبینم و میدانم که به توفیق الهى، به حولوقوّهى الهى، آیندهى این کشور از گذشتهى آن از همهى جهات - جهات مادّى و جهات معنوى - بهتر خواهد بود. |
موضوعات اصلی |
جملات طلایی |
استفاده از برکات ماه ذىالقعده |
· مرحوم حاج میرزا جواد آقاى ملکى (رضوان اللَّه تعالى علیه) میفرمایند ماه ذىالقعده ماه توبه است، ماه رجوع الىاللَّه است، ماه مراقبت از خود براى اینکه مبادا خداى نکرده با عمل خودمان، محاربهى با خداى متعال و رسول خدا بکنیم. · فرصتى است براى ما، براى مردم که انشاءاللَّه از برکات این ماه - که آغاز سه ماه متوالى حرام است - بهره ببریم. · ماه ذىالقعده، ماه حضرت ثامنالحجج (سلاماللَّهعلیه) هم هست که ولىنعمت همه - بخصوص ما ایرانىها - هستند که از برکات مضجع ایشان و مرقد ایشان انشاءاللَّه بهره ببریم، استفاده کنیم و انشاءاللَّه خودمان را به ارزشهاى رضوى نزدیک کنیم. |
عوامل و نشانههای تضعیف قدرت غرب و شکلگیری نظم جدید جهانی |
· در نگاه کلان به کلّ جهان - و از جمله به منطقه - انسان به این نکتهى اساسى برخورد میکند که نظم مستقرّ حاکم قبلى دنیا در حال تغییر و تبدیل است؛ این را انسان میفهمد و مشاهده میکند. · نظم قبلى دو پایهى اساسى داشت: یک پایهى فکرى و ارزشى، و یک پایهى عملى، یعنى نظامى و سیاسى. عرض من این است که هردو پایه امروز دچار چالش شده، دچار تزلزل شده. · آن دو ابزار و دو سلاحى - که غرب با آن دو سلاح قادر بود دنیا را مدیریّت کند و عملاً تسلّط بر دنیا را بهدست گرفته بود و مدیریّت دنیا را بهدست گرفته بود - هر دو عامل امروز در دنیا بتدریج ضعیف شده است. · یکى از این عواملى که نظام ارزشى غرب را و سلطهى معنوى این نظام را متزلزل کرده، بحران رو به افزایش اخلاقى و معنوى در غرب است. · در بین جماعات گوناگون کشورهاى غربى، میل به مذهب، علاقهى به مذهب، بهطور خاص علاقهى به اسلام، گرایش به اسلام، گرایش به فهم قرآن روزبهروز بیشتر شده است؛ که این را کسانى که دستاندرکارند، بخوبى میدانند. · اینها [غربیها] در دنیا دم از آزادى و دم از دموکراسى و دم از حقوق بشر و این حرفها میزدند؛ در عمل آنقدر دولتهاى غربى با این شعارها عملاً مخالفت کردند و نقض کردند این شعارها را که امروز طرح این شعارها در دنیا از سوى غربىها بهصورت یک امر مستهجن درآمده است. · دیده شد و در مقابل چشم مردم دنیا قرار گرفت که وقتى که اینها با یک کشورى، با یک ملّتى مسئله پیدا میکنند و نمیتوانند غلبهى فرهنگى خودشان را بر این کشور تحمیل بکنند و سلطهى خودشان را تأمین بکنند، دست به زور میبرند. · اینها [غربیها] اعتراف میکنند که این جریانها [از قبیل همین جریان القاعده و داعش] را اینها به راه انداختهاند؛ اگر هم اعتراف نکنند ما شواهد داریم، ما میدانیم. · دیگر از غربىها و از قدرتهاى غربى کسى نمیپذیرد که اینها بگویند ما طرفدار حقوق بشریم، ما طرفدار ارزشهاى انسانى هستیم، و مانند اینها. · مهمترین چیزى که این عامل - عامل اقتدار نظامى و سیاسى - را به چالش کشید، برپایى نظام جمهورى اسلامى بود. · این جنگ اخیر ۵۰ روزهى غزّه که واقعاً جزو نمونههاى معجزهآسا است. یک منطقهى کوچک، محدود، با توانایىهاى بسیار محدود، کارى بکند که رژیم صهیونیستى که نماد قدرت غرب در منطقه است، به زانو در بیاید. |
1- وحدت و همدلی نیاز اساسی کشور است و وظیفهی همه، حمایت از دولت و دستگاههای اجرایی است.
2- تحولات کنونی حاکی از تغییر نظم جهانی ۷۰ ساله ی پایهگذاری شده بهوسیلهی غربیها اعم از اروپا و آمریکا، و شکلگیری نظمی جدید است.
3- بحران اخلاقی رو به افزایش در غرب همچون رواج پوچی و بیهودگی و ناامنی روحی بهخصوص در میان جوانان، متزلزل شدن بنیان خانواده، جهتگیری غلط در خصوص موضوع «زن» و زیر سؤال رفتن جدی جریانِ فمینیست، و ارزش شدن منکراتی همچون همجنسگرایی و ضدارزش شدن مخالفت با منکرات، اولین عامل به چالش کشیده شدن مبانی «فکری و ارزشی» نظام غرب است.
4- جنگ اخیر در غزه نمونهای معجزهآسا است زیرا ایستادگی مردم در یک منطقهی کوچک و محدود، موجب شد تا رژیم صهیونیستی که نماد قدرت غرب در منطقه است به زانو در بیاید و مردم غزه با وجود اصرار رژیم صهیونیستی برای پذیرش آتشبس، آن را تا برآورده شدن شروط خود نپذیرفتند.
5- در میان سه عنصر کلیدی - «علم و فناوری»، «اقتصاد»، و «فرهنگ»- برای افزایش اقتدار کشور، «فرهنگ» از همه مهمتر است زیرا با باورها و عقاید مردم مرتبط است.
6- حمایت از دولت و دستگاههای اجرایی وظیفهی همه است.البته این، به معنای انتقاد نکردن و مطرح نشدن نقاط ضعف برنامهها و سیاستهای اجرایی نیست اما این انتقادها نباید بهصورت تخریب باشد.
توصیه های امام خامنه ای حفظه الله به دولتمردان
مقام معظم رهبری امام خامنه ای حفظه الله در دیدار دولتمردان ؛ ایجاد آرامش روحی و روانی در جامعه ، کنترل تورم ، تثبیت قیمت ارز و اجرای طرح نظام سلامت را از اقدامات با ارزش و خوب دولت یازدهم در یکسال گذشته برشمردند .
توصیه های مقام معظم رهبری به دولتمردان :
1- کار و فعالیت و خدمت مستمر به مردم و پرهیز از حاشیه سازی ها .
2- حفظ انسجام درونی و شنیده شدن یک صدا از دولت .
3- پرهیز از دو قطبی کردن جامعه با شعارها و دعواهای سیاسی .
4- عبور دولت از جناح بندی ها در مسائل سیاسی و تأکید بر رفاقت و اُنس با یکدیگر ، البته مسئله فتنه و فتنه گران ، از مسائل مهم و از خطوط قرمز است .
5- رعایت سعه صدر و آرامش در قبال انتقادهای منصفانه و پاسخ به انتقادها هم باید منطقی و با خونسردی داده شود .
6- رعایت انصاف در انتقاد از اقدامات و سیاست های دولت های گذشته .
7- موضع گیری صریح و قاطع در قبال مسائل منطقه ای و بین المللی .
8- تأکید بر ادامه پرشتاب رشد علمی کشور و حمایت از شرکتهای دانش بنیان .
9- طرح نظام سلامت یکی از اقدامات بسیار خوب دولت یازدهم است و باید پشتیبانی شود و ادامه یابد .
10- تکیه بر توان و ظرفیت های داخلی و حمایت از تولید .
11- دولت باید بسته سیاستهای اقتصادی خود را با سیاستهای اقتصاد مقاومتی تطبیق دهد .
12- یکی از مشکلات جدی کنونی کشور بنگاه داری بانک هاست که دولت باید این موضوع را بطور جدی پیگیری و حل کند .
13- توجه ویژه به بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی در روستاها .
14- اهمیت ویژه به بخش معدن و ارزش افزوده و اشتغال زایی .
15- توجه به ضررها و زیان های واردات بی رویه و تاثیر منفی آنها بر تولید داخلی .
16- صرفه جویی در آب کشاورزی از طریق استفاده از شیوه های نوین آبیاری بویژه آبیاری تحت فشار است .
17- توجه جدّی برای تکمیل مسکن مهر.
18- به خدا تکیه و به او توکل کنید ؛ اگر به کمک خداوند امیدوار باشید ، قطعاً پروردگار هم به شما کمک خواهد کرد و این را هم بدانید که موفقیت شما ، موفقیت و سرافرازی نظام اسلامی است .
سخنان امام خامنه ای حفظه الله در جمع دولتمردان
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت، ایجاد آرامش روحی و روانی در جامعه، کنترل تورم، تثبیت قیمت ارز و اجرای طرح نظام سلامت را از اقدامات با ارزش و خوب دولت یازدهم در یکسال گذشته برشمردند و همه دولتمردان را به حفظ و تقویت جهتگیری و روحیهی انقلابی، تکیه بر ظرفیتها و تولید داخلی، اجرای دقیق سیاستهای اقتصاد مقاومتی، توجه ویژه به بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی در روستاها، جدی گرفتن ادامهی رشد علمی و تقویت شرکتهای دانشبنیان، موضعگیری صریح در قبال مسائل منطقه و جهانی بهویژه دخالتهای آمریکا، حفظ انسجام درونی دولت، رعایت خطوط قرمز و فاصلهگذاریها بهویژه در موضوع فتنهی سال ۸۸ و سعهی صدر و آرامش در قبال انتقادهای منصفانه، توصیه کردند.
در این دیدار که به مناسبت هفتهی دولت برگزار شد، حضرت آیتالله خامنهای با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، جهتگیری و روحیهی انقلابی و طلب رضای الهی را از مهمترین ویژگیهای این دو شهید بزرگوار دانستند و افزودند: باید همهی ما به عنوان مسئولان نظام همواره جهتگیری و روحیهی انقلابی را حفظ کنیم و هدف نیز کسب رضای الهی باشد.رئیس جمهور سپس با مقایسه وضعیت ۳ دوره هشت ساله شروع بکار دولتها تا قبل از دولت یازدهم از لحاظ شاخص تورم و رشد اقتصادی، محور پایانی سخنان خود را به ضرورت کمک و حمایت همه دستگاهها به دولت برای عبور از این شرایط سخت اختصاص داد و گفت: دولت همواره توفیقات خود را مرهون لطف خداوند، توجهات حضرت ولیعصر(عج)، حمایت مردم و هدایتها و کمکهای رهبر معظم انقلاب میداند.